• Home
  • Bloc
  • El drac i la princesa... s'escriuen
Abèlia i mel. Sant Jordi 2017

El drac i la princesa... s'escriuen

Feia mesos que donava voltes a fer un muntatge amb fulles de magnòlia… i pensant, pensant, se’m va acudir que les precioses fulles d’aquest arbres semblen talment escates de drac, amb un verd brillant per una banda i un vellutós marró per l’altra.
Descobriu com vam fer el muntatge…

Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017

Com que s’acosta l’abril, us volia regalar aquest muntatge dedicat al drac de Sant Jordi i a la princesa. Mentre deixava anar la imaginació, vaig pensar en una estructura horitzontal que permetés crear una figura d’un drac que sobrevolés a la princesa.

L’estructura la vaig crear en ferro colat negre i la vaig ubicar, com no, en una fàbrica antiga en desús. Com ja us vaig comentar, els espais industrials recuperats són tendència per celebrar-hi casaments i festes...

Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017

En aquesta ocasió, el muntatge s’emplaça en un antic taller de carrosseries i vaig aprofitar algunes eines i mobles antics per a l’ambientació. Al fons de la foto s’hi veuen una escala, una serra d’arpa i diversos esquelets de rodes de carro i d’autobús. També hi treu el cap un extintor dels anys 60, que em va semblar bonic deixar per jugar una mica amb la contraposició extintor-foc del drac.

Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017

Quant al muntatge, vaig crear una gran composició en fulla de magnòlia al llarg de l’estructura i en l’extrem dret, hi vaig obrir una ferida d’on degotaven flors i fulles de colors morats, vermells i ataronjats.

Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017

Per a mi, aquesta ferida simbolitzava l’atac de Sant Jordi amb la llança i, per això, la part exterior estava decorada amb flors i fulles de tons granatosos, com si la sang ja s’hagués assecat, i la part interior amb flors amb tons més vius.

Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017 Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017

Usant fulles d’eucaliptus liofilitzat i a l’amarant en tons granats, vaig trencar la forma compacta de la magnòlia per recrear un brollador de sang vermella. Al mig de la ferida, i amb una intensitat cromàtica més gran, hi vaig posar anèmones i ranuncles vermells, i frèssia taronja, que em permetia enllaçar el vermell imperant amb els tocs de flor de mimosa. Gràcies a la mimosa s’il·luminava la composició i, alhora, es jugava amb els colors de la senyera, el vermell i el groc.

Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017 Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017

Per donar un toc romàntic a la composició, vaig afegir portaespelmes de vidre transparent de diverses mides i formes, per trencar una mica el pes compacte de la part de magnòlia. Aquests portaespelmes es van lligar a l’estructura amb fils de sisal i van decorar-se amb espelmes en tons vermells i marrons i amb tocs de flors presents a la composició.

Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017 Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017

Un muntatge versàtil

T’imagines aquest muntatge damunt una taula nupcial? Encara que en aquest article la composició tingui un aire sinistre (tal i com demana la llegenda de Sant Jordi), aquesta estructura es pot omplir de flors primaverals i crear un espai romàntic adient per a un casament o una festa. Et deixo una imatge per si et severeix d'inspiració: Si t’agrada la idea, contacta’ns!

Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017

I tanco aquest article amb la promesa d’explicar-vos, d'aquí a quinze dies, com vaig crear la figura de la princesa, i agraint l’ajuda en facilitar part de l’atrezzo a Mateu Terradas, Carme Alsina i Estudi de Jardineria.

Etiquetes: aparador Sant Jordi, flors per casaments, flors per cerimònia

Boda L&J con Bodas de Cuento
bodasdecuento bodaromantica bodaselujo luxuryweddings spaindestinationwedding bodasemporda casarsealemporda
Cuando trabajas con los chicos de Bodas de Cuento, sabes que esa boda será, como mínimo, mágica....

Descubre más...

Boda S&D en Mas Noguer
bodasdecuento bodaselujo bodas romanticas cuentodehadas
S&D nos contactaron con una idea muy clara en mente: querían que su boda fuera como un cuento...

Descubre más...

Boda L&A en Masia Can Dansa
flores boda bodas rusticas bodas romanticas bohoweddings
La boda de L&A fue muy especial para nosotros, pues son familiares de las personas que gestionan...

Descubre más...

G-X298TEKTQR