Fotografía de The Lane

Continuem amb la sèrie d’articles sobre casaments per aquest 2017 amb la tendència d’usar flors autòctones per a la decoració de casaments. Descobriu les possibilitats que ens ofereix la nostra terra!

Composició amb conillets, roses de jardí, flors d'equinàcea i gínjols. Fotografia de Soil and Steam

Elogi de la lentitud

Des de fa una dècada el moviment slow ha posat en valor allò local i autòcton i ha arribat també a les composicions de flors per a casaments. En anglès, les flors que recollim al bosc o als nostres jardins s’anomenen “foraged flora”, que vindria a significar “flors de farratge”.
O sigui, hem de recuperar el costum d’anar pel bosc a recollir plantes com si féssim farratge per als animals. :-)

Hem de ser molt curosos a l’hora de recollir plantes autòctones a bosc: cal saber quines espècies estan protegides i quines són tòxiques, cal disposar del permís del propietari de l’espai per fer la recol·lecció i cal saber com les podem recollir sense comprometre la viabilitat de la planta.

Imatges de: Babies into the Woods, Spring Foraging and Galloway Wild Foods

Algunes flors i plantes del nostre entorn que poden usar-se per als casaments "foraged flora":

    - Fruits com bolets, móres, gerds, maduixes, prunes, nespres, peres, gínjols etc.
  • - Flors com l'escabiosa, el roser silvestre, la berbena, la caputxina, la flor de pastanaga silvestre, el fonoll, l'all silvestre, etc.
  • - Fulles d'arbres com l'alzina, el roure, el salze o de plantes com l'arboç, el marfull, el llentiscle, etc.
  • - Tiges d'espàrrecs, de xuclamel, de parra silvestre, etc.

Flors i fruits

Les composicions amb “foraged flora” no només recullen la tendència de decorar amb flors silvestres pròpies dels casaments vintage, sinó que també ens proposen treballar amb plantes cultivades als nostres jardins com tulipes, dàlies, roses, boixacs, zínnies, etc.

Composició amb tulipes, ranuncles, lleterassa, caputxina i kumkuats. Fotografia de Kckliko.

En climes com el nostre, on els estius són molts secs, hem de recórrer a aquest tipus de plantes per aconseguir composicions una mica acolorides durant els mesos de juliol i l’agost.

Composició amb roses de jardí, helleborous, flors de fonoll, pèsol i trèbol de camp. Fotografia de Kckliko.

Però per als qui vulguin ser més estrictes amb el concepte de flora de farratge, durant aquests mesos hi ha l’opció d’aportar color a les composicions amb branques de fruiters amb fruita. Malgrat que és una opció poc respectuosa amb l’arbre (que està amb la sàvia a tope :-( ), hem de reconèixer que aporta molta frescor i dinamisme als arranjaments florals d’estiu.

Composició amb roses de jardí, nyàmeres i branques de pruner. Fotografia de Soil and Stem..

Composicions dinàmiques

En sintonia amb els valors associats a la flora de farratge (naturalesa, simplicitat i autenticitat), les composicions florals que treballen amb la flora autòctona fugen de les simetries i dels volums compactes. En la majoria dels casos, el florista no modela la forma natural de les plantes amb filferros o estructures i deixa que les flors segueixin les inclinacions que presenten a la natura.

Rams de núvia en composicions vaporoses i dinàmiques. Imatges de Wedding Forward, Hufftington Post i Dear Pearl Flowers.

Alhora, moltes de les flors, en no ser cultivades en vivers, presenten longituds curtes pel que l’ideal és treballar amb camins de taula, rams de mà asimètrics o composicions en copa d’estil lliure.

Rams de núvia en composicions vaporoses i dinàmiques. Imatges de Wedding Forward, Hufftington Post i Dear Pearl Flowers.

Malgrat no ser un estil gaire proper als amants de la sofisticació i la sobrietat, cal dir que les composicions amb flora farratgera poden ser molt elegrants si es combinen amb bases i complements de metalls envellits i o de vidre de mercuri.

Plantes comestibles

Quan treballem amb flora silvestre, convé evitar espècies tòxiques per a composicions que estan en contacte amb el menjar o amb la pell. Així per exemple, evitarem treballar amb heures, adelfes, èvol, raïm de moro o parra silvestre quan hem d’adornar una taula de dolços, pastissos de noces, flors de solapes o pètals de felicitació.

Flors per felicitar els nuvis, pastís de noces i flors de solapa amb plantes comestibles. Imatges de Brit Morin, Natucked Mermaid i Love My Dress.

Un exemple fantàstic

Aquesta setmana, al meu perfil Facebook, us parlava d’un regal que m’ha fet una de les meves clientes: el llibre Foraged Flora de Louesa Roebuck i Sarah Londsale.
Si sou amants de passejar pel bosc i recollir flors i plantes per decorar la casa, us convido a comprar-lo, no només per inspirar-se sinó també per admirar la bellesa de les imatges que recull.

Si t’agrada la idea de crear composicions amb plantes autòctones, consulta:

I si busques inspiració per al teu casament, visita:

PERQUÈ ET MEREIXES UN CASAMENT MOLT ESPECIAL!

Et cases i vols que el teu casament sigui especial? Doncs contacta'ns perquè t'assessorem sobre la decoració floral més adient per al teu estil i pressupost. No ho deixis per l'últim moment i reserva ara una reunió amb nosaltres!

Imatges de portada i entrada article de Soil and Stem, i The Lane.

Productes més venuts

Cistella

Sum total:   0.00 EUR
Go to cart

WISHLIST

0 Products - 0.00 EUR
Go to wishlist

MANUFACTURERS