Bol glaçat amb flors d'Abèlia i Mel

Bol glaçat per a macedònia

Encara que la calor ja comença a anar de baixa, no m’he pogut resistir a fer un bol glaçat per servir les macedònies i els gelats ben fresquets. Un toc ben especial per sorprendre elsconvidats o la família...
Descobriu com ho vam fer!

Bol glaçat amb flors, d'Abèlia i Mel

Per construir bols glaçat, necessitareu els materials següents:
Bol glaçat amb flors, d'Abèlia i Mel

  • Un bol de 25 cm de diàmetre (apte per a congelador)
  • Un bol de 20 cm de diàmetre (apte per a congelador)
  • Una llauna de conserves plena i sense obrir
  • Aigua potable
  • Flors fresques o congelades comestibles

Comentar-vos que com que és un bol per servir menjar és molt important que només feu servir plantes comestibles. Les que jo he utilitzat en el bol són les següents:

Per fer el bol vaig seguir els passos següents:
PAS 1. Agafem el bol més gran i hi posem unes quantes flors al fons. Hi posem aigua fins arribar als 5 centímetres d’alçada. Us aconsello no fer-lo més baix perquè sinó el bol no serà prou resistent.

Bol glaçat amb flors, d'Abèlia i Mel Bol glaçat amb flors, d'Abèlia i Mel

PAS 2. Posem el bol al congelador procurant que el líquid quedi totalment anivellat i ho deixem al congelador durant unes 3 hores o fins que l’aigua s’hagi congelat completament.

Bol glaçat amb flors, d'Abèlia i Mel

PAS 3. Tot seguit, col·loquem el bol petit dins el bol glaçat, procurant que quedi centrat. Posem la llauna damunt el bol petit.

Bol glaçat amb flors, d'Abèlia i Mel

PAS 4. Repartim les flors i pètals per tot l’espai que queda entre els dos bols i aboquem l’aigua fins arribar a 5 cm del perfil superior. Recordeu que el gel ocupa més volum que l’aigua i que, per tant, no podem omplir els bols fins dalt. Posem el bol al congelador procurant que quedi anivellat i el deixem congelar durant tot un dia.

Bol glaçat amb flors, d'Abèlia i Mel

PAS 5. Passades 24 hores, escalfem una mica d’aigua i n’amarem un drap net. Tot seguit, freguem el bol petit (per la part de dins) amb el drap humit fins que el bol de vidre es desprengui.

Bol glaçat amb flors, d'Abèlia i Mel Bol glaçat amb flors, d'Abèlia i Mel

PAS 6. Capgirem el bol gran i en freguem el seu exterior amb aigua calenta fins que podem desemmotllar el bol glaçat. Desem el bol al congelador fins al moment en què ens calgui servir les postres.

Bol glaçat amb flors, d'Abèlia i Mel

Tot seguit, omplir el bol amb la preparació que us aconsello que siguin sempre fredes o glaçades si voleu usar el bol més d’una vegada. Jo vaig estrenar el meu bol amb una macedònia de meló amb marialluïsa inspirada en una recepta que vaig trobar a un llibre d’Astrid van Ginkel que m’encanta: “El Bosque. Descubrir, disfrutar y degustar”. D'aquí a uns dies us explicaré la recepta adaptada!

Bol glaçat amb flors, d'Abèlia i Mel Bol glaçat amb flors, d'Abèlia i Mel Bol glaçat amb flors, d'Abèlia i Mel

Fer el vol glaçat és una excusa perfecte per passar una bona estona aquest últim cap de setmana de vacances dels menuts, i una ocasió per acomiadar-se de l'estiu i per explicar-los o repassar temes interessants: les plantes comestibles, els canvis d'estat de l'aigua, etc.

I si els vostres fills, com els meus, són curiosos de mena, no us deixeu perdre el proper taller d’ungüents i sabons que farem a Can Moragues! Junts descobrirem què podem fer les plantes medicinals i com podem usar-les per fer sabons i ungüents amb productes naturals.

Etiquetes: plantes comestibles, receptes saludables, DIY flors

Boda L&J con Bodas de Cuento
bodasdecuento bodaromantica bodaselujo luxuryweddings spaindestinationwedding bodasemporda casarsealemporda
Cuando trabajas con los chicos de Bodas de Cuento, sabes que esa boda será, como mínimo, mágica....

Descubre más...

Boda S&D en Mas Noguer
bodasdecuento bodaselujo bodas romanticas cuentodehadas
S&D nos contactaron con una idea muy clara en mente: querían que su boda fuera como un cuento...

Descubre más...

Boda L&A en Masia Can Dansa
flores boda bodas rusticas bodas romanticas bohoweddings
La boda de L&A fue muy especial para nosotros, pues son familiares de las personas que gestionan...

Descubre más...

G-X298TEKTQR