• Home
  • Bloc
  • Inauguració del Rebost de Can Moragues
Estilisme floral d'Abèlia i Mel per al Rebost de Can Moragues

Inauguració del Rebost de Can Moragues

El passat 17 de juliol es va inaugurar el Rebost de Can Moragues, un projecte de comercialització de productes locals i ecològics. El Rebost està gestionat per la Fundació Emys i la Fundació Astres, i a més de promoure la sostenibilitat ecològica, té un marcat caràcter social.

Descobreix l'estilisme floral que vam preparar per a la botiga!

Durant molts anys he estat estretament vinculada a la Fundació Emys, i sé que l’obertura d’aquest rebost era un somni llargament perseguit. És molt bonic veure com una idea acaba prenent forma i fent-se realitat.
L’any 2011, la Fundació Emys va assumir la gestió de la finca de Can Moragues i, mica en mica, ha anat donant una nova vida a l’espai i ara, al paller que acull el Rebost. A més, la botiga dóna sortida als productes dels agricultors ecològics que participen en els seus projectes de protecció del territori així com que abasteixen l’Obrador que confecciona les melmelades de Can Moragues.

Així doncs, per acompanyar la inauguració d’aquest espai, feia falta escollir amb molta cura les flors i plantes a usar. La idea central era usar flors silvestres i d’altres conreades de proximitat, amb colors molt vius (primaris) i jugar amb fruits (atès que la botiga té una gran oferta de fruita de proximitat).

El punt de partida van ser unes branques d’un magraner amargant que hi ha a la finca de Can Moragues. Amb el cor mig encongit (no m’agrada tallar arbres a l’estiu), vaig escollir unes branques petites que tinguessin una o dues magranes . No cal dir que vaig escollir parts de branques baixes, no senceres, i que les vaig tallar amb tisores i hi vaig aplicar un màstic sobre la ferida.
Amb les branques de magraner, vaig crear l’estructura base que, volgudament, va ser poc compacta i amb molt de dinamisme. Volia que els rams transmetessin la sensació de naturalesa salvatge i enèrgica.

La flor principal escollida foren els gira-sols, ja que és una planta molt present als camps de Riudarenes i que es troba en plena floració al juliol. Vaig completar la composició amb tocs d’alstromènia vermella, cards blaus, vara d'or i flors de fonoll i pastanaga silvestre. Finalment, la caiguda dels rams es va acompanyar amb fulles d’esparreguera i brots d’esbarzer en fruit (móres).

Així doncs, vaig crear dues grans composicions al taulell principal de la botiga, situats dins dos grans mesuradors de gra, trobats a la finca i recuperats pels voluntaris de Can Moragues.
També es van acompanyar les taules de demostració de productes amb centres a conjunt amb els dos rams. I a l’exterior, i per acompanyar l’acte inaugural amb les autoritats, vaig crear centres dins corones de palla, per donar-los un toc rústic a conjunt amb la decoració de l’espai.

Inaugures la teva botiga?

Si inaugures el teu comerç o celebres una remodelació, et podem ajudar a donar un toc diferent a l'espai amb els nostres estilismes florals. Contacta'ns per a més informació!

No saps com en són de bons!

Si encara recordes el gust de tomàquets de l’hort o no saps on trobar uns bons préssecs, vine al Rebost de Can Moragues. La botiga és oberta de divendres a diumenge tot l’estiu. Se’n farà la inauguració oficial el 9 de setembre, però val la pena que la visiteu ara que els horts i els fruiters estan en un moment esplèndid. I no només tenen producte fresc, sinó una àmplia varietat d'elaborats ecològics i sense gluten (hi ha unes galetes de blat sarraí amb albercoc que són la meva perdició!)

I aquí us deixo amb el vídeo de la inauguració on podreu veure’n més detalls:

Agreixo a Adam Calvet i a Ivette Casadevall la cessió de les fotografies preses durant la inaguració.

Etiquetes: aparadorisme, màrqueting petit comerç, flors ecològiques

Boda L&J con Bodas de Cuento
bodasdecuento bodaromantica bodaselujo luxuryweddings spaindestinationwedding bodasemporda casarsealemporda
Cuando trabajas con los chicos de Bodas de Cuento, sabes que esa boda será, como mínimo, mágica....

Descubre más...

Boda S&D en Mas Noguer
bodasdecuento bodaselujo bodas romanticas cuentodehadas
S&D nos contactaron con una idea muy clara en mente: querían que su boda fuera como un cuento...

Descubre más...

Boda L&A en Masia Can Dansa
flores boda bodas rusticas bodas romanticas bohoweddings
La boda de L&A fue muy especial para nosotros, pues son familiares de las personas que gestionan...

Descubre más...

G-X298TEKTQR