• Home
  • Bloc
  • El drac i la princesa... s'escriuen
Abèlia i mel. Sant Jordi 2017

El drac i la princesa... s'escriuen

Feia mesos que donava voltes a fer un muntatge amb fulles de magnòlia… i pensant, pensant, se’m va acudir que les precioses fulles d’aquest arbres semblen talment escates de drac, amb un verd brillant per una banda i un vellutós marró per l’altra.
Descobriu com vam fer el muntatge…

Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017

Com que s’acosta l’abril, us volia regalar aquest muntatge dedicat al drac de Sant Jordi i a la princesa. Mentre deixava anar la imaginació, vaig pensar en una estructura horitzontal que permetés crear una figura d’un drac que sobrevolés a la princesa.

L’estructura la vaig crear en ferro colat negre i la vaig ubicar, com no, en una fàbrica antiga en desús. Com ja us vaig comentar, els espais industrials recuperats són tendència per celebrar-hi casaments i festes...

Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017

En aquesta ocasió, el muntatge s’emplaça en un antic taller de carrosseries i vaig aprofitar algunes eines i mobles antics per a l’ambientació. Al fons de la foto s’hi veuen una escala, una serra d’arpa i diversos esquelets de rodes de carro i d’autobús. També hi treu el cap un extintor dels anys 60, que em va semblar bonic deixar per jugar una mica amb la contraposició extintor-foc del drac.

Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017

Quant al muntatge, vaig crear una gran composició en fulla de magnòlia al llarg de l’estructura i en l’extrem dret, hi vaig obrir una ferida d’on degotaven flors i fulles de colors morats, vermells i ataronjats.

Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017

Per a mi, aquesta ferida simbolitzava l’atac de Sant Jordi amb la llança i, per això, la part exterior estava decorada amb flors i fulles de tons granatosos, com si la sang ja s’hagués assecat, i la part interior amb flors amb tons més vius.

Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017 Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017

Usant fulles d’eucaliptus liofilitzat i a l’amarant en tons granats, vaig trencar la forma compacta de la magnòlia per recrear un brollador de sang vermella. Al mig de la ferida, i amb una intensitat cromàtica més gran, hi vaig posar anèmones i ranuncles vermells, i frèssia taronja, que em permetia enllaçar el vermell imperant amb els tocs de flor de mimosa. Gràcies a la mimosa s’il·luminava la composició i, alhora, es jugava amb els colors de la senyera, el vermell i el groc.

Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017 Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017

Per donar un toc romàntic a la composició, vaig afegir portaespelmes de vidre transparent de diverses mides i formes, per trencar una mica el pes compacte de la part de magnòlia. Aquests portaespelmes es van lligar a l’estructura amb fils de sisal i van decorar-se amb espelmes en tons vermells i marrons i amb tocs de flors presents a la composició.

Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017 Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017

Un muntatge versàtil

T’imagines aquest muntatge damunt una taula nupcial? Encara que en aquest article la composició tingui un aire sinistre (tal i com demana la llegenda de Sant Jordi), aquesta estructura es pot omplir de flors primaverals i crear un espai romàntic adient per a un casament o una festa. Et deixo una imatge per si et severeix d'inspiració: Si t’agrada la idea, contacta’ns!

Abèlia i Mel. Muntatge Sant Jordi 2017

I tanco aquest article amb la promesa d’explicar-vos, d'aquí a quinze dies, com vaig crear la figura de la princesa, i agraint l’ajuda en facilitar part de l’atrezzo a Mateu Terradas, Carme Alsina i Estudi de Jardineria.

Etiquetes: aparador Sant Jordi, flors per casaments, flors per cerimònia

Casament M&S a Can Riera de la Pineda
rams de núvia flors per casaments flors per cerimònia flors banquet casament casament romàntic

Casament M&S a Can Riera de la Pineda

Si hi havia una cosa que la núvia tenia clara per al seu casament, era que el color corall...

En vull més...

Easters Project a l'Hotel Camiral
muntatgesflorals decoració floral hotels i restaurants Easter's flower decoration

Easters Project a l'Hotel Camiral

Per Setmana Santa vaig tenir el privilegi de treballar per Antic&Chic en la decoració de Pasqua...

En vull més...

Sessió d'inspiració per a casament boho
rams de núvia flors per casaments diadema núvia flors per cerimònia

Sessió d'inspiració per a casament boho

Feia molt temps que em moria de ganes de decorar un casament d’estil boho chic, i per fi, el...

En vull més...